Hva er matcha?

Matcha er finmalt pulver av bladene fra grønn te-buskene. Ingen andre ting blir tilført pulveret. Teplantasjer for matcha ser helt annerledes ut enn andre teåkrer. De tildekkes med mørke presenninger fire uker før innhøstingen. Slik får tebuskene 90% mindre sollys. For å kompensere for dette danner tebuskene ekstra mye klorofyll. Resultatet gir en noe søtaktig smak og blader med en intens grønnfarge.

Emerald green tea queen

Matcha er den tradisjonelle seremoniteen i Japan. Den kalles dronningen av grønn te og er kjernen i den tradisjonelle japanske tekulturen. Teen er på rekordfart blitt omfavnet verden over og kan brukes i alt fra te til pannekaker.

Image of Matcha in the making.

Japansk ceremonial grade matcha

Matcha prises ut fra smak og hvor på planten bladene er hentet fra. En matcha av høy kvalitet koster like mye som en dyr rødvin. Og på samme måte som vinelskere venter på resultatet av gode avlinger er avlingene på matcha en viktig del av teplantasjens renommè. Matcha sorteres derfor etter hvor på planten bladene er hentet fra. De dyreste variantene hentes fra toppen av planten hvor de yngste bladene sitter. De billigste variantene hentes fra den nedre delen av planten hvor de eldste bladene gror. Smaksforskjellen på en dyr og en billig matcha går fra en rund og eksklusiv smak, til en mer bitter og enklere smak etterhvert som man høster blader lengre ned på busken.

Matcha fra Supernature er av høyeste kvalitet fra Japan – Ceremonial grade. Den er også sertifisert økologisk. 1 boks (30 gram) tilsvarer 30 kopper te.

Image of Matcha in the making with pink background.

Matcha Magic

Selv om matcha hovedsakelig drikkes som te, gjør smaken seg utrolig godt i både mat, desserter og godteri. Prøv deg fram for litt royal green glow!

Want to make some Matcha Magic?

  • Ta 1/4 teskje Matcha pulver i en kopp.
  • Hell over 150 ml varmt vann (max 80 °C).
  • Visp godt med en chasen (bambusvisp), eller en liten elektrisk visp i 20 sekunder.

Image of Supernature matcha visp and powder

Slik vedlikeholder du din matcha-visp


For at matcha-vispen (chasen) skal vare lenge og holde seg i god stand:

  • Bløtlegg før bruk: La vispen stå i varmt vann i ca. 1 minutt før du begynner å vispe. Dette mykner bambusen og reduserer risikoen for brudd.
  • Skyll etter bruk: Rengjør vispen i varmt vann uten såpe. Ikke bruk oppvaskmaskin.
  • Tørk riktig vei: La vispen tørke med håndtaket opp og stråene ned. Tørker den motsatt vei, kan det samle seg vann i bunnen, noe som kan føre til råte og sprekker.
  • Oppbevar tørt: Oppbevar vispen et sted uten direkte sollys og fuktighet.


Med riktig vedlikehold får du glede av vispen lenge – og mange gode matchaopplevelser!